четвер, 7 березня 2013 р.

Біла північнокавказька порода індиків


Сьогодні я хочу розповісти вам про породи індиків, чому саме індиків? Тому що Індик це царська птиця м'ясо якої є одним із самих якісних, самих дієтичних і смачних.
Отже почнімо з Білої північнокавказької породи


Порода виведена на Північнокавказькій зональній дослідній станції з птахівництва, схрещуванням самців білої широкогруді породи з індичками бронзової північнокавказької породи. Птах цієї породи має екстер'єр, схожий на екстер'єр бронзових північнокавказьких індичок. Подовжений тулуб, широкі груди і довгі ноги. Несучість за сезон може сягати 180 яєць. Птах добре пристосований до умов клімату України. Але знайшла широке поширення в присадибних господарствах інших регіонів. Птахи цієї породи становлять значний інтерес, так як оперення у них біле, а товарний вигляд значно краще, ніж у бронзових. Крім того, північнокавказькі білі індички відрізняються високою яйценоскостью. Грудні м'язи добре розвинені. Жива маса індиків у віці 8 місяців досягає 12,1-12,4 кг, індичок - 6,7 кг. Несучість - близько 100, а в окремих випадках - до 180 штук за рік. Індичата володіють високою життєздатністю і швидким зростанням. У віці 90 днів вони готові до забою на м'ясо. Жива маса самців досягає 3,9 кг, самок - 2,8 кг, до віку чотирьох місяців - відповідно 5,8 кг та 4 кг. При цьому на 1 кг приросту витрачають по 3,3-3,4 кг комбікорму.
На Кавказі розводять сім різновидів цієї породи: чорні, бурі, коричневі, з бронзовим відливом, білі, строкаті, палеві, сірі.

Немає коментарів:

Дописати коментар