вівторок, 26 березня 2013 р.

Вирощування індиків бройлерів


Індики бройлери вирощуються з гібридного молодняку, отриманого при схрещуванні певних порід індиків. Це кроси "БЮТ-8", "Хідон", "Універсал" та ін

Для розведення індиків бройлерів потрібен здоровий молодняк, високоякісний корм, відповідні умови утримання. За вагою породи поділяють на легких індиків (вага 8-9кг), середніх (вага 15-18кг) і важких (вага 22-25кг). Індиків бройлерів легких порід забивають у віці 12-15 тижнів, середньо вирощують до 14-16 тижнів, а важких - до 20-24 тижнів.



 Молодняк бройлерних індиків, призначений на забій, повинен мати нормально розвинений пір'яний покрив. Інакше їх дуже важко ощипать.
 Чим старше і крупніше птах, тим вище у неї забійний вихід, а несьедобних відходів менше.

 Швидке зростання властивий молодняку ​​індиків бройлерів до 16 тижнів, потім темпи зростання значно знижуються. Смак м'яса бройлерних індиків від віку не залежить. Сирого протеїну, а також таких амінокислот як лізин і метіонін, в м'ясі індиків бройлерів більше, ніж у м'ясі інших птахів.

Індиків бройлерів можна виростити тільки на спеціальному комбікормі, якщо його немає, то з вирощуванням бройлерів нічого не вийде.

Немає коментарів:

Дописати коментар