неділю, 24 березня 2013 р.

Правильна годівля курей несучок


Правильна годівля курей несучок
Багато птахівників тримають курей несучок для того, щоб щоденно отримувати свіжі яйця. Це дуже правильне рішення, оскільки домашні яйця дійсно відрізняються чудовими смакомими якостями, формою і величиною. Але для того, щоб кури їх несли, потрібно не тільки підібрати породу курей, яка відрізняється високою яйцекладкістю, але й підтримувати оптимальні для даної породи умови утримання і правильно їх годувати.



Здавалося б, корм для курей несучок не буде особливо нічим відрізнятися від корму, який дають іншим курям. У цих словах є сенс, оскільки відмінностей особливих дійсно немає. Але все одно є деякі правила, які повинні враховувати птахівники, які мають несучок і бажають одержувати відмінні яйця кожен день.

Отже породи курей несучок в основному годують комбікормом. Це продуманий корм для курей, який містить всі необхідні вітаміни і мінерали для птиці. Часто корм доповнюють преміксами або вітамінними комплексами. Все це дозволяє підвищити продуктивність яєць. На одну середню птицю в цілому потрібно близько 180 грам. Причому в годівниці постійно повинен знаходиться корм в невеликих кількостях. Теж саме відноситься і до води. Чиста, свіжа вода повинна постійно бути в поїлці, яку важливо встановити поруч з годівницею. Але ось занадто багато корму давати курям не потрібно, інакше може виникнути ожиріння. А з несучки це протипоказано, так як при великій масі тіла, кури несучки часто перестають нестися. Так що в цьому варіанті вже краще недогодувати, чим перегодувати.

В деякі комбікорму додають гравій, крейда, кальцій, щоб їжа в шлунку краще перетравлювалася. Це пов'язано з особливостями організму птиці. Якщо корм купується вже з подібним складом, тоді можна додатково не додавати вищеперелічені елементи. Наскільки правильно буде підібраний корм і як уважно стежитиме птахівник за несучки, можна буде визначити за якістю яйця. Тонка шкаралупа, шорсткості, блідий жовток, маленькі яйця від дорослих курей - все це говорить про брак якихось поживних елементів у раціоні птиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар